✓ Officieel VELUX dealer
✓ Klantbeoordeling: 4,8 / 5
✓ Ook afhalen in Leiderdorp
G
4.8 Google Reviews 1351 reviews ★ ★ ★ ★ ★ Beoordeel ons
VELUX Dealer
Wij kunnen ook jouw dakraam plaatsen Bezoek ook onze showroom
Officieel VELUX Dealer

Al onze producten zijn 100% origineel VELUX

Laagste prijzen

Tot 40% korting op alle VELUX producten

Klantbeoordeling: 4.8/5

Uit 1351 beoordelingen van klanten

Ook afhalen mogelijk

Op 3 min van de A4 in Leiderdorp

5 tips voor het vervangen van jouw VELUX dakraam

Beginnen de kozijnen slecht te worden, of begint het glas dof te worden? 

Dan wordt het tijd om het VELUX dakraam te vervangen. U wilt lekkages immers voor zijn. 

Velux dakraam vervangen oud en nieuw VELUX dakraam naast elkaar

Het vervangen van een oud VELUX dakraam biedt veel voordelen. De nieuwe ramen hebben namelijk op alle vlakken veel betere specificaties dan de oudere generaties. 

Zo kost het misschien geld om het dakraam te vervangen.. maar dit betaalt zich op den duur zeker uit. En u geniet dan van ultiem wooncomfort met meer daglicht en ventilatie. 

Doordat VELUX continu haar producten blijft verbeteren zijn de opties oneindig.

U kunt bijvoorbeeld kiezen om één van de nieuwe VELUX dakramen te laten plaatsen. Er is nu bijvoorbeeld keuze uit elektrische dakramen op netstroom of zonne-energie, maar ook de mogelijkheid om in plaats van een tuimelvenster een uitzettuimelvenster te kiezen. 

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben wij 5 verschillende tips opgesteld om uw VELUX dakraam te kunnen vervangen.

Daarnaast hebben wij tevens onze eigen VELUX Dakraam Vervangservice, waarbij u uw dakraam gemakkelijk door ons kunt laten vervangen.

Laten we gelijk beginnen!

Tip 1 – EW renovatiegootstuk

U wilt dus uw dakraam laten vervangen! Belangrijk om te weten is dat als u een oud VELUX dakraam vervangt voor een nieuw dakraam met dezelfde afmeting, dan kunt u bij ons tijdens het bestellen kiezen voor een EW renovatiegootstuk. 

Dit maakt het voor u eenvoudig om de aftimmering te behouden, waardoor u enorm op de kosten en tijd kan besparen. Door de levering van dit gootstuk kunt u namelijk uw dakraam laten vervangen in maar liefst 2 uurtjes!

Tip 2 – Uw dakraam vervangen voor een elektrisch dakraam

Heeft u een dakraam op een hoge plek zitten waar u keer op keer net niet goed bijkomt? 

Of heeft u gewoon behoefte aan wat gemakzucht?

Geen probleem! U kunt ervoor kiezen om uw nieuwe dakvenster elektrisch te maken. U heeft hier keuze uit twee varianten plus een extra mogelijkheid die we later zullen verklappen…

De eerste keuze is op netstroom, bij deze optie wordt het besturingspaneel verbonden op het lichtnet van uw woning. Dit kost wat meer werk dan optie twee. Kabels zullen door een gespecialiseerde partner worden getrokken, waarna u optimaal kunt gaan genieten van het gebruikscomfort. Met één knop op de afstandsbediening kunt u zelf kiezen hoever u, uw dakraam geopend wilt hebben.

De tweede optie is op zonne-energie. Deze optie werkt in principe geheel hetzelfde als de netstroom variant. Het enige verschil is dat het wat werk bespaart! Dit komt omdat er geen kabels getrokken moeten worden, er wordt namelijk een klein zonnepaneel op uw dakraam geplaatst die het besturingssysteem continu oplaadt.

We horen de vraag al aankomen…

Wat is dan de extra mogelijkheid?

Dat komt zo!

Tip 3 – Uw dakraam opknappen

Is uw dakraam wat stroef en ziet het ernaar uit dat het zijn beste jaren gehad heeft? 

De kans is groot dat uw dakraam nog een paar jaar langer mee kan gaan!

Veel mensen vergeten onderhoud te plegen aan hun dakraam waardoor het verouderingsproces vele malen sneller verloopt. Met de VELUX onderhoudssets maakt u, uw dakraam weer helemaal netjes! 

Het onderhoudssetje bevat smeer voor de scharnieren en het slot om uw dakraam weer soepel open en dicht te kunnen doen, en het bevat nieuw schuim en een luchtfilter! Zo kan uw dakraam nog een aantal jaartjes mee en bespaart u nog flink op de kosten…

Dan zijn we eindelijk aangekomen bij de extra mogelijkheid!

U kunt er namelijk voor kiezen om uw huidige dakraam te upgraden…

Ja! Dat leest u goed…

U kunt uw oude handmatige dakraam omtoveren met de VELUX elektrische ombouwsets. Of u nou een dakraam op zonne-energie wilt of een dakraam op netstroom… het kan allemaal.

Meer controle over jouw woonklimaat en dat allemaal met één druk op de knop!

#Tip 4 – Maak keuze uit diverse zonwering

Met dat prachtige nieuwe dakraam wat u wilt plaatsen is het natuurlijk niet te missen om de juiste zonwering er in te zetten. Met keuze uit honderden kleuren en allerlei verschillende soorten rolgordijnen kunt u soms door de bomen het bos niet meer zien…

Daarom hebben wij ook een artikel voor u geschreven zodat u zelf kunt kijken welk rolgordijn geschikt is voor u! Dit artikel vind u hier.

Naast dat u dit kunt plaatsen op uw nieuwe VELUX dakraam, kunt u er ook voor kiezen om nieuwe zonwering te plaatsen op uw gerenoveerde dakraam. Op deze manier geeft u, uw oude venster een hele nieuwe look!

Tip 5 – Ga voor meer daglicht en frisse lucht

Nu u toch van plan bent om uw venster te veranderen kunt u er ook voor kiezen om een groter dakraam te laten plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de 2-in-1 of 3-in-1 dakramen! 2 of 3 dakramen met 1 eenvoudig frame, zodat de kosten geminimaliseerd worden en u maximaal kunt genieten!

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld een balkonvenster te laten plaatsen. Daarmee creëert u niet alleen meer daglicht en frisse lucht, maar ook nog eens meer ruimte!

Een gezondere leefomgeving, panoramisch uitzicht en ook nog eens eenvoudige en snelle montage, dat kan allemaal met een groter dakvenster. Als u twijfelt of deze dakramen geschikt zijn voor u… klik dan hier!

Heeft u na het lezen van deze tips toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op om te zien wat we voor u kunnen betekenen!