✓ Officieel VELUX dealer
✓ Klantbeoordeling: 4,8 / 5
✓ Ook afhalen in Leiderdorp
G
4.8 Google Reviews 1181 reviews ★ ★ ★ ★ ★ Beoordeel ons
VELUX Dealer
Persoonlijk advies krijgen? Maak een afspraak in onze showroom
Officieel VELUX Dealer

Al onze producten zijn 100% origineel VELUX

Laagste prijzen

Tot 40% korting op alle VELUX producten

Klantbeoordeling: 4.8/5

Uit 1181 beoordelingen van klanten

Ook afhalen mogelijk

Op 3 min van de A4 in Leiderdorp

Dakraam plaatsen?

Laat jouw dakraam plaatsen door ons montagebedrijf, dat door VELUX is uitgeroepen tot 'Montagebedrijf van het Jaar '22/'23'

Bereken binnen 1 minuut jouw prijs en vraag direct jouw offerte aan:

 • Selecteer hieronder de gewenste dakramen
 • Bekijk direct jouw prijs inclusief montage
 • Ontvang binnen 24 uur jouw definitieve offerte
 • Bezoek ook onze showroom
Install
Wij kunnen u ook helpen als u een oud VELUX dakraam wilt vervangen

Een VELUX dakraam plaatsen, wat kost dat?

Gemiddeld kost een VELUX dakraam zo’n €1300, inclusief montage. 

Dat is echter geheel afhankelijk van de maat, het materiaal en jouw situatie.

Zo is een kunststof dakraam gemiddeld €150 duurder dan een houten VELUX dakraam.

Daarnaast is er ook een prijsverschil in uitvoering. Relatief goedkoop zijn de klassieke tuimelvensters van VELUX. Wanneer je kiest voor een uitzettuimelvenster, of een elektrisch dakraam (op netstroom of zonne-energie), dan kun je hiervoor een meerprijs verwachten.

Bij Dakraamplaza wordt jouw dakraam professioneel geplaatst door ons eigen montagebedrijf (ons dochterbedrijf Dakraam Vervangservice). En vraag je binnen 1 minuut gemakkelijk jouw offerte aan.

 1. Selecteer de gewenste dakramen en raamdecoratie
 2. Bekijk direct jouw prijs inclusief montage

 

Wie gaat mijn dakraam plaatsen?

Wij zijn officieel VELUX Montagepartner

Hoe prettig is het om jouw dakraam te laten plaatsen door onze eigen VELUX monteurs?

Dan weet je zeker dat:

 • Hij geplaatst wordt door onze eigen mensen, geen extern ingehuurde ZZP’ers
 • Je 10 jaar garantie krijgt bij de montage van jouw VELUX dakramen
 • Jouw dakraam wordt geplaatst door de winnaar van de prijs ‘VELUX Montagepartner van het jaar 2023’ (uitgeroepen door VELUX Nederland).

Vochtige ruimtes

Kies in vochtige ruimtes altijd voor een kunststof dakraam. Zo ben je er zeker van dat je dakraam tientallen jaren in topkwaliteit blijft.

Budget

Kies een dakraam dat binnen je budget past. Hoe groter het raam, des te groter de investering. Kies voor hout als je de goedkope optie wilt, en voor kunststof als je de meest duurzame optie wilt (geheel onderhoudsvrij, maar gemiddeld zo'n €150 duurder). Zorg er wel voor dat het glasoppervlak van jouw dakraam minstens 10% van de beloopbare vloeroppervlak van de kamer is, om de ruimte echt goed leefbaar te maken.

Tussen de draagbalken

Zowel de mooiste als de goedkoopste optie: kies voor een dakraam dat tussen de draagbalken past. Hoe weet je dit? Bij oudere huizen zie je vaak de horizontale balken van de dakconstructie lopen. Dan kun je de ruimte hiertussen opmeten (in de hoogte), en een dakraam kiezen met maximaal die hoogte. Bij nieuwbouwhuizen lopen de balken meestal verticaal (sporenkap), met een tussenruimte van 60cm. In dat geval is er altijd een aanpassing van de dakconstructie nodig, tenzij je kiest voor een dakraam van 55 cm breed.

Een tuimelvenster of uitzettuimelvenster?

Verreweg het populairste model is nog steeds het tuimelvenster van VELUX. Dit originele VELUX dakraam design heeft een handige bedieningshandgreep aan de bovenzijde. Hiervoor kun je het dakraam gemakkelijk openen en sluiten wanneer je bij het dakraam staat. Daarnaast heeft de tuimelvenster een geïntegreerde ventilatieklep, die zonder het dakraam te openen, wel perfect jouw kamer ventileert. Tevens is dit de goedkoopste optie en in de meeste gevallen ook de handigste (door de handgreep aan de bovenzijde).

Het uitzettuimelvenster zorgt voor een onbelemmerd (uit)zicht en een ruimtelijk gevoel. Met dit model open je het venster tot maximaal 45 graden met een elegante hendel aan de onderzijde. Ook dit model is voorzien van een ventilatiegreep, die zonder het dakraam te openen, zorgt voor ventilatie en frisse lucht. Het voordeel van een uitzettuimelvenster, is dat de bovenzijde van het dakraam niet naar beneden komt wanneer je het dakraam opent. Hiermee creëer je meer ruimte met een geopend dakraam, en kun je beter genieten van het uitzicht.

Uitzettuimel
Tuimelvenster

Kies het juiste glastype

Sinds 2021 heeft VELUX verhoogde standaard glaseigenschappen

De beglazing van uw VELUX dakraam is één van de eenvoudigste manieren om te zorgen voor betere isolatiewaarden. Maar de nieuwe beglazing biedt nu nog veel meer voordelen.

Zo worden alle VELUX dakramen nu standaard geleverd met regengeluidscontactreductie, veiligheidsbeglazing, gehard glas en zijn geheel UV-werend.

Extra sterke eigenschappen nodig? Je kunt naast de standaard Comfort (70) beglazing, ook kiezen voor beglazing met extra isolatie (3-laags), extra geluidsreductie, warmtewering en/of inbraakbeveiliging. De gehele brochure met alle opties vind je hier.

 

Welke raamdecoratie kan ik kiezen?

VELUX biedt een enorm ruime keuze in allerlei soorten raamdecoratie.

Bij ons koop je eenvoudig alle type VELUX rolgordijnen en raamdecoratie tegen de hoogste kortingen. Wij bieden namelijk maar liefst 33% korting ten opzichte van de adviesverkoopprijs. En het wordt netjes bij je thuisbezorgd.

Of het nu gaat om een rolgordijn, een buitenzonwering, een insectenhor of een VELUX rolluik, bij ons kun je het allemaal vinden.

Bekijk supersnel ons gehele assortiment en kijk wat het beste past bij jouw wensen.

VELUX raamdecoratie

Kies voor een officiële VELUX Montagepartner

Waar vind je de allerbeste monteur voor jouw VELUX dakramen?

Simpel: kies een officiële VELUX montagepartner. Zo heb je 10 jaar garantie van VELUX Nederland dat jouw dakramen perfect worden geplaatst.

(Wanneer je oude VELUX dakramen hebt die aan vervanging toe zijn, dan kun je ook gebruik maken van onze eigen Dakraam Vervangservice)

Vind jouw VELUX Montagepartner

Hieronder vind je een link naar de VELUX Montageservice, waar je eenvoudig kunt zoeken naar montagepartners bij jou in de buurt.

VELUX Montagepartners

Hoe zit het met de garantie?

Laat jouw dakraam plaatsen door een officiële VELUX Montagepartner en geniet van maar liefst 10 jaar garantie op de montage.

Bij een VELUX montagepartner ben je verzekerd van de allerbeste kwaliteit.

Niet alleen moeten wij als montagepartner zijn aangesloten bij een branche-vereniging (voordeel: je kunt altijd naar een onafhankelijke geschillencommissie stappen als je vindt dat het werk niet goed is uitgevoerd), maar je krijgt ook nog eens 10 jaar garantie aangeboden vanuit VELUX Nederland.

Is er iets niet goed? Dan wordt het dus opgelost.

Je oude VELUX dakraam laten vervangen?

 • Kies dan voor onze eigen VELUX Dakraam Vervangservice
 • Heldere all-in tarieven
 • Dakraam binnen 2 uur vervangen
 • Ervaren monteurs, getraind door VELUX
 • 10 jaar productgarantie + 10 jaar garantie op montage
Dakraam Vervangservice

Kortom: laat een VELUX dakraam plaatsen en geniet van de beste kwaliteit.

Wanneer je een VELUX dakraam laat plaatsen, dan kies je voor de beste kwaliteit op het gebied van dakramen.

Maar niet alleen op productgebied. De officiële VELUX montagepartners worden jaarlijks getraind en zijn zeer ervaren in het plaatsen ervan.

 • De beste kwaliteit dakramen op de markt
 • Beste producteigenschappen (standaard HR++ beglazing met de beste eigenschappen)
 • Getrainde VELUX montagepartners die jaarlijks worden getraind
 • 10 jaar garantie op zowel het product als de montage
 • Eenvoudig je prijs berekenen via de Montageservice tool

Zelf een dakraam plaatsen? Probeer het zelf!

Het toevoegen van een dakraam aan je huis kan een geweldige manier zijn om natuurlijk licht binnen te laten en de algehele uitstraling en functionaliteit van een ruimte te verbeteren. Of je nu een zolder wilt omtoveren tot een knusse slaapkamer, een studeerkamer wilt creëren of gewoon wilt genieten van de voordelen van meer daglicht, het plaatsen van een dakraam is een lonende klus. In deze uitgebreide gids zullen we je stap voor stap begeleiden bij het proces van het plaatsen van een dakraam, zodat je dit project succesvol kunt voltooien.

Voorbereiding

1. Voorbereiding

Inspecteer de dakconstructie – Voordat je begint, is het belangrijk om de structuur van je dak te inspecteren om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor een dakraam. Raadpleeg een professional als je twijfelt over de stabiliteit van je dak.
Kies het juiste dakraam – Er zijn verschillende soorten dakramen beschikbaar, waaronder tuimelramen, uitzetramen en dakvensters. Kies een dakraam dat past bij je behoeften, budget en de architectuur van je huis.

Materialen en gereedschappen

2. Materialen en gereedschappen

Verzamel de benodigde materialen – Om een dakraam te plaatsen, heb je materialen nodig zoals een dakraam, dakfolie, isolatiemateriaal, houten latten, schroeven, spijkers, dakbedekking en waterdichte kit.
Zorg voor de juiste gereedschappen – Je hebt gereedschappen nodig zoals een meetlint, zaag, hamer, schroevendraaier, boor, dakmes en een veiligheidsbril.

Markeer de positie

3. Markeer de positie

Bepaal de gewenste positie van het dakraam op je dak en markeer de contouren op zowel de binnen- als buitenkant van het dak. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de juiste plaatsing en oriëntatie ten opzichte van de zon.

Maak het dak vrij

4. Maak het dak vrij

Verwijder dakbedekking en eventuele isolatiematerialen op de gemarkeerde locatie. Zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat en eventuele schade aan het dak minimaliseert.

Creëer een opening

5. Creëer een opening

Volg de specifieke instructies van de fabrikant om een opening in het dak te creëren volgens de afmetingen van het dakraam. Zorg ervoor dat je veiligheidsmaatregelen neemt tijdens het werken op hoogte.

Plaats het dakraam

6. Plaats het dakraam

Plaats het dakraam in de opening en zorg ervoor dat het goed past. Bevestig het dakraam stevig aan de dakconstructie met behulp van de meegeleverde bevestigingsmaterialen.

Installeer isolatiemateriaal

7. Installeer isolatiemateriaal

Breng isolatiemateriaal aan rondom het dakraam om warmteverlies en tocht te voorkomen. Dit zal helpen om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren.

Dakfolie en waterdichte kit

8. Dakfolie en waterdichte kit

Bevestig dakfolie over het dakraam en zorg ervoor dat deze stevig is vastgezet. Breng vervolgens waterdichte kit aan langs de randen van het dakraam om een waterdichte afdichting te creëren.

Plaats houten latten

9. Plaats houten latten

Plaats houten latten rondom het dakraam om steun en stabiliteit te bieden. Bevestig de latten stevig aan de dakconstructie.
Herstel de dakbedekking – Plaats de dakbedekking terug over het geïnstalleerde dakraam en zorg ervoor dat deze naadloos aansluit op de bestaande dakbedekking. Hierbij kun je mogelijk professionele hulp nodig hebben.

Veiligheidsmaatregelen

10. Veiligheidsmaatregelen

Werk altijd met een helper – Het plaatsen van een dakraam kan een uitdagende klus zijn, vooral op hoogte. Zorg ervoor dat je altijd met een helper werkt om de veiligheid te waarborgen.
Draag geschikte beschermende kleding – Draag een veiligheidshelm, veiligheidsharnas en antislip werkschoenen om letsel te voorkomen.
Wees voorzichtig bij het werken op hoogte – Zorg ervoor dat je op een stevige ladder staat en neem alle nodige voorzorgsmaatregelen om vallen te voorkomen.

Het plaatsen van een dakraam kan een bevredigend doe-het-zelfproject zijn dat je huis verrijkt met natuurlijk licht en ventilatie. Met de juiste voorbereiding, stapsgewijze instructies en veiligheidsmaatregelen kun je succesvol een dakraam installeren. Vergeet niet om de benodigde vergunningen te verkrijgen en eventueel professionele hulp in te schakelen indien nodig. Geniet daarna van de voordelen van een lichtere en luchtigere leefruimte dankzij je nieuwe dakraam.

Als je echter op zoek bent naar een efficiëntere oplossing zonder concessies te doen aan de kwaliteit, overweeg dan gebruik te maken van onze professionele installatieservice. Ons ervaren team van experts staat voor je klaar om het gehele installatieproces uit te voeren. Hierdoor bespaar je waardevolle tijd en profiteer je van een nauwkeurige en hoogwaardige installatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze installatieservice en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het realiseren van je dakraamproject.

Ontvang installatie-offerte