✓ Officieel VELUX dealer
✓ Klantbeoordeling: 4,8 / 5
✓ Ook afhalen in Leiderdorp
G
4.8 Google Reviews 1351 reviews ★ ★ ★ ★ ★ Beoordeel ons
VELUX Dealer
Wij kunnen ook jouw dakraam plaatsen Bezoek ook onze showroom
Officieel VELUX Dealer

Al onze producten zijn 100% origineel VELUX

Laagste prijzen

Tot 40% korting op alle VELUX producten

Klantbeoordeling: 4.8/5

Uit 1322 beoordelingen van klanten

Ook afhalen mogelijk

Op 3 min van de A4 in Leiderdorp

Velux dakraam vervangen | Waar moet je op letten?

Het vervangen van je Velux dakraam kan een wereld van verschil maken in je huis. Velux dakramen, bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, zijn een essentieel onderdeel van veel woningen. Ze bieden niet alleen natuurlijk licht en frisse lucht, maar dragen ook bij aan de esthetiek en de waarde van je huis. Maar, net als elk ander onderdeel van je woning, hebben ook Velux dakramen niet het eeuwige leven. In dit artikel lees je alles over wanneer je je Velux dakraam moet vervangen, de kosten hiervan, en of je het zelf kunt doen of beter kunt laten doen. We bespreken ook de opties voor het plaatsen van nieuwe Velux dakramen en geven tips over renovatie en onderhoud.

U kunt ook uw dakraam door ons laten vervangen, wij hebben ervaren monteurs die dit dagelijks doen.

Wanneer moet je je Velux dakraam vervangen?

Het tijdig herkennen van de signalen dat je Velux dakraam aan vervanging toe is, kan je veel problemen besparen. Enkele tekenen dat je dakraam aan vervanging toe is, zijn lekkages, tocht, condensatie tussen de glaslagen, of zichtbare schade aan het frame. Ook als je merkt dat het raam niet meer soepel opent of sluit, kan dit een indicatie zijn dat vervanging nodig is.

Kosten vervangen Velux dakraam

Sfeerfoto van GPLS 3 in 1 dakramen van VELUX, geplaatst in een slaapkamer

De kosten voor het vervangen van een Velux dakraam variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het raam, het gekozen materiaal, en of je het zelf doet of laat doen. Gemiddeld liggen de kosten voor het vervangen van een klein dakraam rond de €700, terwijl grotere dakramen of dakramen van hogere kwaliteit meer kunnen kosten.

Velux raam vervangen

Het vervangen van een Velux dakraam kan variëren van een relatief eenvoudige klus tot een meer uitdagend project. Eenvoudige vervangingen zijn mogelijk als het nieuwe dakraam dezelfde maat en specificaties heeft als het oude. Voor complexere situaties, zoals afwijkende afmetingen of aanpassingen aan de dakconstructie, zijn mogelijk extra werkzaamheden nodig. De beslissing om het raam zelf te vervangen of dit over te laten aan professionals hangt af van je technische vaardigheden en kennis van veiligheidsvoorschriften. Professionele installatie biedt vaak meer zekerheid en garantie op het werk.

Velux dakraam laten vervangen door montagepartner

Bus van Dakraam Vervangservice

Het vervangen van een nieuw VELUX dakraam met onze dakraam vervang service een vlotte en probleemloze ervaring. Kies tussen onderhoudsvrije kunststof of traditioneel houten dakramen, beide standaard uitgerust met HR++ veiligheidsbeglazing voor betere isolatie. Het plaatsingsproces is snel en efficiënt, vaak binnen enkele uren, met een garantie van 10 jaar op de montage. Bovendien bieden wij ook de mogelijkheid om bijpassende raamdecoratie te installeren, inclusief een garantie van 3 jaar op deze producten.

Zelf Velux dakraam vervangen

Voor de doe-het-zelvers onder ons is het vervangen van een Velux dakraam een haalbare klus. Zorg ervoor dat je over het juiste gereedschap en de nodige kennis beschikt voordat je aan deze taak begint. Volg nauwkeurig de instructies om te zorgen dat het raam correct geïnstalleerd wordt.

Demontage Velux dakraam

Het zorgvuldig demonteren van je oude Velux dakraam is belangrijk om schade aan je dak te voorkomen. Besteed speciale aandacht aan de bevestigingspunten en het frame bij het demonteren. Het voorzichtig losmaken van deze punten helpt om schade aan het dak te vermijden. Wees ook voorzichtig bij het verwijderen van herbruikbare of recyclebare onderdelen. Een methodische en veilige aanpak is essentieel om succesvol je Velux dakraam te demonteren.

Voordelen van een nieuw Velux dakraam

Een nieuw Velux dakraam biedt meerdere voordelen die zowel het comfort als de waarde van je huis kunnen verhogen.

  • Meer daglicht: Nieuwe Velux dakramen hebben vaak een groter glasoppervlak, wat zorgt voor meer natuurlijk licht in je ruimte.
  • Verbeterde isolatie: Dankzij de nieuwste technologieën in beglazing en raamdesign bieden nieuwe Velux dakramen betere thermische isolatie, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
  • 10 jaar garantie: Velux biedt een lange garantieperiode, wat een indicatie is van de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten.
  • Langere levensduur: Met verbeterde materialen en constructie gaan nieuwe Velux dakramen langer mee, wat een goede investering voor de toekomst betekent.
  • Geluidsreductie: Nieuwe Velux dakramen kunnen effectief buitengeluiden verminderen, wat zorgt voor een rustigere en aangenamere woonomgeving.
  • Moderne uitstraling: Een nieuw dakraam kan een frisse en moderne uitstraling geven aan zowel het interieur als het exterieur van je huis.
  • Eenvoudiger te bedienen: Nieuwe modellen zijn vaak uitgerust met geavanceerde bedieningsopties, waaronder elektrische of zonne-energie aangedreven open- en sluitmechanismen.
  • Veiligheidsverbeteringen: De nieuwste Velux dakramen bevatten verbeterde veiligheidskenmerken zoals versterkt glas en betere sloten.

Hout of kunststof Velux dakraam

Bij het kiezen van een nieuw Velux dakraam is de keuze tussen houten en kunststof ramen een belangrijke overweging. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen die passen bij verschillende wensen en behoeften.

Houten dakramen zijn populair vanwege hun klassieke en warme uitstraling. Ze passen goed bij traditionele architectuur en kunnen een natuurlijk element toevoegen aan je interieur. Hout is een natuurlijk isolerend materiaal, wat bijdraagt aan de energie-efficiëntie van het dakraam. Deze ramen vereisen echter regelmatig onderhoud, zoals schilderen of lakken, om ze te beschermen tegen weersinvloeden en om hun levensduur te verlengen.

Kunststof dakramen daarentegen staan bekend om hun duurzaamheid en lage onderhoud. Ze zijn bestand tegen vocht en verval, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad, zoals badkamers of keukens. Kunststof ramen hoeven niet geschilderd te worden en zijn gemakkelijk schoon te houden, wat ze een praktische keuze maakt voor veel huiseigenaren. Esthetisch gezien bieden ze een moderne uitstraling en zijn ze verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder opties die het uiterlijk van hout nabootsen.

Velux dakraam renoveren

Het is niet altijd nodig om je Velux dakraam te vervangen. Renovatie van je oude dakraam kan een praktische oplossing zijn als het raam nog in goede staat is. Hierbij kun je denken aan het losmaken en terugplaatsen van het dakraam voor onderhoudswerkzaamheden en het vervangen van Velux foam voor betere isolatie.

Een belangrijk aspect van renovatie is het opknappen van het dakraam. Dit kan het schilderen of behandelen van het frame omvatten, vooral bij houten dakramen, om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Een ander veelvoorkomend onderdeel van renovatie is het vervangen van glas in het velux dakraam. Ouder glas kan vervangen worden door nieuw, energie-efficiënt glas dat niet alleen de isolatie verbetert, maar ook bijdraagt aan een lagere energierekening.

Het vervangen of renoveren van je Velux dakraam kan een significante impact hebben op de kwaliteit en het comfort van je woning. Of je nu kiest voor een gloednieuw dakraam, of besluit je huidige dakraam op te knappen, elke keuze biedt unieke voordelen. Van het verhogen van natuurlijk licht tot het verbeteren van energie-efficiëntie, een Velux dakraam is een investering die zowel je wooncomfort als de waarde van je huis kan verhogen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om een geïnformeerde keuze te maken over je Velux dakraam. Vergeet niet, of je nu kiest voor een doe-het-zelf project of de hulp van een professional inroept, het belangrijkste is om te zorgen voor een veilige en succesvolle installatie die nog jarenlang plezier zal brengen.