✓ Officieel VELUX dealer
✓ Klantbeoordeling: 8,7 / 10
✓ Ook afhalen in Roelofarendsveen
VELUX Dealer
Officieel VELUX Dealer

Al onze producten zijn 100% origineel VELUX

Laagste prijzen

Tot 40% korting op alle VELUX producten

Klantbeoordeling: 8,7

Uit meer dan 1100 recensies

Ook afhalen mogelijk

Op 1 min van de A4 in Roelofarendsveen

Wat kost het plaatsen van een VELUX dakraam?

U ziet het al helemaal voor u, het prachtige natuurlijke licht wat in uw eigen woning beland – de frisse buitenlucht die rond stroomt… en het geluid van vrolijk zingende vogels… Maar hoeveel kost dat nou eigenlijk? In dit artikel kunt u vinden wat de kosten zijn om uw dakraam te laten plaatsen!

Uw VELUX dakraam samenstellen

Voordat u de kosten kan berekenen moet u uiteraard weten wat voor type dakraam u wilt! Een handig overzicht kunt u hier vinden. Zodra u weet wat voor soort dakraam u wilt plaatsen is het van belang om duidelijk de maten op te meten; zo komt u niet tegenover verassingen te staan. Daarnaast is het ook van belang om te weten welk materiaal en kleur u wilt kiezen. Wanneer dit allemaal helder is kunt u gaan beginnen!

Wat kost een VELUX dakraam inclusief montage?

De kosten van de plaatsing van een dakraam is afhankelijk van wat voor type dakraam u kiest… dit gaat namelijk gepaard met welke werkzaamheden hier bij komen kijken. De kosten van een dakraam zelf, kunt u uiteraard zo duur maken als u zelf wilt. Het klassieke instapmodel heeft u al vanaf 350 euro, een 3-in-1 elektrisch dakraam kan oplopen tot een prijs van 2500+ euro. In beide gevallen ontvangt u dan ook wel dakramen van topkwaliteit!

Vanzelfsprekend zullen de kosten voor de mankracht per klus ook anders zijn. Dit ligt ook voornamelijk aan hoe lang de klus zal duren, een handig overzicht daarvan vind u hier. Heeft u al een dakraam en wilt u deze laten vervangen voor een type van dezelfde maat dan zullen de arbeidskosten rond de 150 a 300 euro liggen. Wilt u een dakraam laten plaatsen en heeft u nog geen gat in de muur? De kosten hiervan zullen dan rond de 500 a 800 euro liggen. Als het dakraam groot is en er een aanpassing plaats moet vinden in de dakconstructie, komt daar natuurlijk meer tijd in te zitten en dan kunnen de arbeidskosten richting de 1200 euro gaan.

De gemiddelde prijs om een tuimelvenster te laten plaatsen ligt rond de 950 euro, inclusief montage en het venster zelf.

Maar maakt u zich geen zorgen! Van tevoren wordt u natuurlijk goed geïnformeerd over de exacte kosten van het laten plaatsen.

Wat kost een VELUX dakraam exclusief montage?

Wellicht bent u wel een echte hobby Bob… en denkt u dat kan ik prima zelf doen! Geen probleem; in het overzicht hier vind u precies alle benodigdheden en instructies om de klus zelf uit te voeren. De kosten van het dakraam zelf staan vermeld op deze pagina! Het totaalbedrag zal dan uiteraard bestaan uit het dakraam zelf en de kosten voor bijvoorbeeld het huren van de gereedschap als u dit niet tot uw beschikking heeft.

Wat kosten de extra opties zoals een rolgordijn of een hor?

U heeft een prachtig dakraam laten plaatsen maar het voelt nog wat aan de lege kant – het mist nog een aantal handige opties!

Er zijn verschillende opties om toe te voegen bij uw dakraam. Een totaaloverzicht van de verschillende type opties vind u hier. Het plaatsen van bijvoorbeeld een rolgordijn is meestal niet prijzig en kunt u in de meeste gevallen gemakkelijk zelf doen. Een rolgordijn start namelijk al bij een bedrag van rond de 70 euro en kost u ongeveer een uur de tijd om te monteren.

VELUX buitenzonwering of rolluiken zijn een stuk complexer en kunt u beter aan de specialist over laten!

vrouw die in Elektrische VELUX uitzettuimelvenster staat en naar buiten kijkt

Zijn er nog overige kosten?

Wanneer u beslist om een dakraam te laten vervangen kunt u kiezen om het oude dakraam op te laten ruimen door de montagepartner. Hier wordt standaard een prijs van plus minus 35 euro voor gerekend.

Verder kunt u ook zelf kiezen of zij de aftimmering aan de binnenzijde moeten doen of dat u daar zelf voor zorgt. De prijs hiervan is ca. 80 euro, om de binnenzijde perfect afgewerkt te krijgen.

Wat is duurder, een houten dakraam of een kunststof dakraam?

Over het algemeen is een kunststof dakraam rond de 90 euro duurder. Daar komt nog bij kijken dat de installatie ook aan de prijzigere kant is. Het voordeel is wel dat een kunststof dakraam langer mee gaat en minder onderhoud nodig heeft. In principe hoeft u het dakraam maar eens in het jaar schoon te maken en het ziet er weer uit als nieuw!

Houten dakvensters zijn dus inderdaad goedkoper, maar in de lange termijn duurder doordat het meer onderhoud vereist.

Verder is het ook belangrijk om na te gaan in wat voor soort ruimte u het dakraam wilt plaatsen. Over het algemeen worden kunststof ramen aangeraden in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer.