✓ Officieel VELUX dealer
✓ Klantbeoordeling: 4,8 / 5
✓ Ook afhalen in Leiderdorp
G
4.8 Google Reviews 1351 reviews ★ ★ ★ ★ ★ Beoordeel ons
VELUX Dealer
Wij kunnen ook jouw dakraam plaatsen Bezoek ook onze showroom
Officieel VELUX Dealer

Al onze producten zijn 100% origineel VELUX

Laagste prijzen

Tot 40% korting op alle VELUX producten

Klantbeoordeling: 4.8/5

Uit 1351 beoordelingen van klanten

Ook afhalen mogelijk

Op 3 min van de A4 in Leiderdorp

De voordelen van VELUX lichtkoepels

Tijdens de donkere herfst- winterdagen heeft iedereen wat meer zonlicht in huis nodig. Het wordt snel donker… Het is wat bewolkt… En u wilt natuurlijk elk moment dat mogelijk is daglicht in huis hebben! Maar ook in de zomer wilt u graag frisse lucht hebben in het warme huis. In de koele zomeravonden even het huis laten luchten met een zacht briesje.

U vraagt zich misschien wel af… “Hoe kan ik meer licht en frisse lucht krijgen in mijn huis met een plat dak?” 

Geen zorgen, wij hebben de oplossing voor u en uw dak! Wij, Dakraamplaza, hebben speciaal voor u lichtkoepels in huis, naast dat wij leverancier zijn van VELUX dakramen.

Wij hebben dit omdat we de gezondheid van de mens erg belangrijk vinden, een goed binnenklimaat draagt bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Gezonde binnen lucht voorkomt vocht- en schimmelvorming. 

Wat zijn lichtkoepels?

U bent ongetwijfeld al een VELUX lichtkoepel tegengekomen! Het lijkt een “gat” in het plafond, maar als u eronder staat kunt u door het raam naar de lucht kijken. De lichtkoepels kunnen dan ook alleen geplaatst worden in een ruimte waar geen andere verdieping op zit. De lichtkoepels worden in het dak geplaatst van een aanbouw of bijvoorbeeld op een zolder.

Door de lichtkoepel word uw ruimte getransformeerd tot een prettige en gezonde leefruimte. Een dakraam zorgt er namelijk voor dat er twee keer zoveel daglicht in uw leefruimte komt, als verticale ramen of openslaande deuren! Het is handig om alvast aan u te vertellen dat u zeer voldoende veiligheid en zekerheid krijgt met de Velux lichtkoepel producten! De lichtkoepels komen namelijk in aanmerking met de Politie Keurmerk Veilig Wonen® en zijn hiermee ook inbraakwerend.

Een gezonde lichtkoepel

Zoals wij al eerder verteld hebben is uw gezondheid en het binnenklimaat van uw huis erg belangrijk. Voldoende daglicht heeft namelijk een positieve invloed op het humeur van de mens en het verminderd vermoeidheid. Frisse lucht is ook erg belangrijk. Als u een slechte binnen luchtkwaliteit heeft dan brengt dat negatieve gevolgen met zich mee, uw allergieën kunnen vaker voorkomen bijvoorbeeld. Ook een goede binnentemperatuur zorgt voor een optimaal binnenklimmaat. 

Voldoende blootstelling aan daglicht heeft een positief effect op ons humeur, verbetert ons bioritme en daarmee ook ons slaap- en concentratievermogen. Een gezonde binnen lucht voorkomt vocht- en schimmelvorming. Hierdoor voelen we ons gezonder en beter en zo is de kans dat we allergieën en ademhalingsproblemen ontwikkelen veel minder groot. 

Ook zorgt een omgeving met veel daglicht dat kinderen en volwassenen tot wel 15% productiever en geconcentreerder worden! 

Voordelen van VELUX lichtkoepels

We kunnen heel goed voorstellen dat u zich afvraagt “Maar waarom zou ik een lichtkoepel nemen?”

Er zijn onwijs veel pluspunten van een lichtkoepel, zoals eerder verteld hebben ze veel goede invloed op uw gezondheid. Maar ook is uw veiligheid erg belangrijk. 

VELUX elektrische lichtkoepel met vlak glas

Uw huis is een plek waar u zich veilig voelt, het is uw veilige omgeving. Daarom voldoen al onze lichtkoepels aan een weerstandklasse 2, hierdoor komen ze in aanmerking voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen®. Natuurlijk is het INTEGRA raam, de elektrisch te openen ramen, ook een weerstandklasse 2. 

De Velux lichtkoepels hebben een enorm hoge isolatiewaarde. Dit is natuurlijk erg prettig voor uw energierekening maar ook voor het milieu en zelfs voor een comfortabel binnen klimaat! Een echte win-win-win. Nu de kosten van het gas steeds duurder worden, is een lichtkoepel dus een uitstekende hulp. De warmte kan namelijk niet ontsnappen via de lichtkoepel. Dit komt door de perfecte combinatie van isolerend PVC en extra-hoogrendementglas. Met de Velux buitenzonwering zorgt u ervoor dat uw huis extra fris en koel blijft! Het buitenzonwering is elektrisch bedienbaar op zonne-energie en houdt tot wel liefst 76% van de zonnewarmte buiten!

De vele lichtkoepels zijn ook verkrijgbaar in een ventilerende variant, hierdoor blijft de lucht in de leefomgeving vers! Wat een erg handige extra is bij het ventilerende lichtkoepel, is dat de ventilatie word gesloten bij regen. Dit gebeurd automatisch door de bijgeleverde regensensor.

De Velux Lichtkoepel Gebogen Glas heeft een innovatieve CurveTech design, en hiermee zijn diverse design awards mee gewonnen! Het design van de lichtkoepel zorgt ervoor dat het regenwater snel wordt afgevoerd. Hierdoor kunnen de lichtkoepels gewoon geplaatst worden op een volledig plat dak. De lichtkoepel is gemaakt van duurzaam, krasbestendig glas en hierdoor is het bijna onmogelijk dat er door zware weeromstandigheden schade ontstaat.

Naast deze vele pluspunten komen de koepels uiteraard ook in verschillende prijsklassen, zo kunt u al een lichtkoepel met kunststof schaal aanschaffen vanaf € 538! Wilt u toch een wat strakker design, maar niet het duurste van het duurste? Dan kunt u uiteraard kiezen voor de Velux lichtkoepel met vlakglas

Als u met vragen zit aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen u graag verder met advies op maat!