✓ Officieel VELUX dealer
✓ Klantbeoordeling: 4,8 / 5
✓ Ook afhalen in Leiderdorp
G
4.8 Google Reviews 536 reviews ★ ★ ★ ★ ★ Beoordeel ons
VELUX Dealer
Heb je hulp nodig bij de montage? Een dakraam laten plaatsen
Officieel VELUX Dealer

Al onze producten zijn 100% origineel VELUX

Laagste prijzen

Tot 40% korting op alle VELUX producten

Klantbeoordeling: 4.8/5

Uit 536 beoordelingen van klanten

Ook afhalen mogelijk

Op 3 min van de A4 in Leiderdorp

VELUX dakramen voor hogere isolatiewaarden

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp in de bouw- en woningindustrie. Steeds meer mensen streven ernaar om milieuvriendelijke keuzes te maken die niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook voor hun portemonnee. Een van de manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, is door het installeren van VELUX dakramen. Deze dakramen bieden niet alleen een overvloed aan natuurlijk licht, maar kunnen ook bijdragen aan een energiezuinigere en duurzamere woning. In dit artikel bespreken we hoe VELUX dakramen je woning duurzamer kunnen maken en welke voordelen ze bieden.

De voordelen van natuurlijke verlichting

Natuurlijke verlichting is een van de meest waardevolle aspecten van een huis. Het biedt niet alleen een aangename sfeer, maar heeft ook tal van voordelen voor de bewoners en het milieu. Hier zijn enkele voordelen van natuurlijke verlichting:

  1. Energiebesparing: Met voldoende daglicht heb je minder behoefte aan kunstmatige verlichting overdag, wat resulteert in lagere energiekosten.
  2. Gezondheid: Blootstelling aan natuurlijk licht is gunstig voor je gezondheid. Het kan de stemming verbeteren, de productiviteit verhogen en het circadiane ritme reguleren.
  3. Esthetiek: Natuurlijk licht verbetert de esthetiek van je huis, waardoor de ruimte er ruimer en uitnodigender uitziet.

VELUX dakramen zijn ontworpen met het oog op maximale natuurlijke verlichting. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je de juiste keuze kunt maken voor je specifieke behoeften en de architectuur van je huis. Gecombineerd met de juiste VELUX rolgordijnen, ziet het er ook superstrak uit in elke kamer. Dit geldt overigens ook voor de VELUX lichtkoepels.

Energie-efficiëntie en isolatie

Naast natuurlijke verlichting spelen VELUX dakramen ook een rol bij de energie-efficiëntie en isolatie van je woning. Hier zijn enkele manieren waarop ze dit bereiken:

  1. Warmteverlies minimaliseren: VELUX dakramen zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en afdichtingstechnologie om warmteverlies te minimaliseren. Dit zorgt ervoor dat je woning in de winter warmer blijft en in de zomer koeler.
  2. Ventilatiemogelijkheden: Sommige VELUX dakramen kunnen worden geopend om frisse lucht binnen te laten. Hierdoor kun je je huis ventileren zonder dat je een airconditioningssysteem hoeft te gebruiken.
  3. Energie-efficiënte beglazingsopties: VELUX biedt energie-efficiënte beglazingsopties, zoals dubbele of zelfs driedubbele beglazing, die helpen bij het verminderen van warmteverlies en het behouden van een comfortabele binnentemperatuur.

Zonne-energie en elektrische dakramen

VELUX biedt ook zonne-energie dakramen en elektrisch bedienbare dakramen. Deze geavanceerde opties maken gebruik van zonne-energie om de ramen te openen en te sluiten, waardoor je energie bespaart en je huis nog duurzamer wordt. Met een afstandsbediening of zelfs een smartphone-app kun je de dakramen bedienen en de hoeveelheid natuurlijk licht en ventilatie regelen.

Als je nóg betere isolatiewaarden wilt bereiken, dan kun je ook nog eens gaan voor een rolluik van VELUX. Deze biedt nog meer isolatie dan wanneer je enkel het dakraam plaatst.

Daglicht in donkere ruimtes

Sommige huizen hebben donkere ruimtes waar het moeilijk is om natuurlijk licht binnen te laten. Dit kan leiden tot het constante gebruik van kunstmatige verlichting en een hogere energierekening. VELUX dakramen bieden een oplossing voor dit probleem door daglicht naar zelfs de meest afgelegen hoeken van je huis te brengen. Zolders, gangen en badkamers kunnen allemaal worden getransformeerd met de toevoeging van VELUX dakramen, waardoor je huis efficiënter en aangenamer wordt.

Heb je in de zomer last van muggen? Deze houd je gemakkelijk buiten de deur, met een VELUX insectenhor.

Verbeterde levenskwaliteit

Een duurzame woning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de bewoners. Hier zijn enkele manieren waarop VELUX dakramen de levenskwaliteit in je huis kunnen verbeteren:

  1. Gezondheid en welzijn: Door dagelijks blootgesteld te worden aan natuurlijk licht, verbeter je je gezondheid en welzijn. Het kan stress verminderen, je humeur verbeteren en je productiviteit verhogen.
  2. Ruimtegevoel: Natuurlijk licht kan een ruimte groter en ruimer doen lijken. Dit draagt bij aan een gevoel van openheid en comfort in je huis.
  3. Aansluiting op de natuur: Het hebben van dakramen geeft je het gevoel dat je meer verbonden bent met de buitenwereld en de natuur om je heen.

En mocht het in de zomer echt te warm worden, dan kun je met een relatief voordelige buitenzonwering 85% van de zonnewarmte buiten houden.

Duurzaamheid als investering

Hoewel de initiële kosten van het installeren van VELUX dakramen mogelijk hoger zijn dan die van gewone dakramen, moet je het zien als een investering in de duurzaamheid en waarde van je huis. De energiebesparingen en verbeteringen in levenskwaliteit kunnen in de loop van de tijd aanzienlijk oplopen.

Bovendien zijn duurzame huizen aantrekkelijker voor potentiële kopers, mocht je in de toekomst besluiten je huis te verkopen. Het toevoegen van VELUX dakramen kan dus ook de waarde van je woning verhogen.

Conclusie

VELUX dakramen en VELUX dakkapellen zijn niet alleen een prachtige aanvulling op je huis, maar ook een duurzame keuze die tal van voordelen biedt. Ze verbeteren de natuurlijke verlichting, dragen bij aan energie-efficiëntie en isolatie, en verhogen de levenskwaliteit van de bewoners. Met opties zoals zonne-energie dakramen en elektrische bediening kun je je huis nog duurzamer maken. Kortom, VELUX dakramen zijn een slimme investering voor wie op zoek is naar een groenere en aangenamere woonomgeving.