✓ Officieel VELUX dealer
✓ Klantbeoordeling: 4,8 / 5
✓ Ook afhalen in Leiderdorp
G
4.8 Google Reviews 1351 reviews ★ ★ ★ ★ ★ Beoordeel ons
VELUX Dealer
Wij kunnen ook jouw dakraam plaatsen Bezoek ook onze showroom
Officieel VELUX Dealer

Al onze producten zijn 100% origineel VELUX

Laagste prijzen

Tot 40% korting op alle VELUX producten

Klantbeoordeling: 4.8/5

Uit 1351 beoordelingen van klanten

Ook afhalen mogelijk

Op 3 min van de A4 in Leiderdorp

De voordelen van elektrische dakramen

Elektrische dakramen bieden een moderne oplossing voor het verbeteren van de functionaliteit en het comfort van je woning. Of je nu kiest voor een raam op netstroom of op zonne-energie, de voordelen zijn aanzienlijk. Elektrische dakramen kunnen eenvoudig worden bediend en bieden tal van andere voordelen die het dagelijks leven vergemakkelijken.

Wat zijn Velux elektrische dakramen?

Elektrische Velux dakramen zijn geavanceerde ramen die je eenvoudig kunt openen en sluiten met behulp van een afstandsbediening of een app op je smartphone. Ze combineren moderne technologie met praktische voordelen en zijn ideaal voor het verbeteren van de luchtcirculatie en lichtinval in je woning. Er zijn twee hoofdtypen elektrische dakramen: op netstroom en op zonne-energie, elk met hun eigen unieke voordelen en toepassingen.

Elektrisch dakraam op netstroom

Elektrische dakramen op netstroom worden aangesloten op het elektriciteitsnet van je huis. Deze ramen bieden betrouwbare prestaties en kunnen vaak worden geïntegreerd met andere elektrische systemen in je huis, zoals slimme home-assistenten. Ze zijn ideaal voor situaties waarin continu vermogen nodig is, zoals in kamers waar regelmatige ventilatie cruciaal is of waar integratie met andere smart home functies gewenst is. Netstroomramen bieden stabiele en consistente prestaties, ongeacht het weer of de hoeveelheid zonlicht.

Elektrisch dakraam op zonne-energie

Elektrische dakramen op zonne-energie werken onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Ze zijn uitgerust met zonnepanelen die energie van de zon opvangen en opslaan in een batterij. Dit maakt ze een duurzame keuze, vooral in gebieden met veel zonlicht. Ze zijn perfect voor locaties waar het moeilijk of duur is om elektriciteit aan te leggen, zoals afgelegen tuinhuisjes of zolders zonder bestaande elektrische aansluiting. Zonne-energie dakramen dragen bij aan de duurzaamheid van je huis door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen en helpen je energiekosten te verlagen.

Extra gebruiksgemak

Dakramen die op elektriciteit werken bieden uitzonderlijk gebruiksgemak, wat ze tot een aantrekkelijke keuze maakt voor veel huiseigenaren. Dankzij de geavanceerde technologie en de mogelijkheid om ramen op afstand of via een wandschakelaar te bedienen, wordt het dagelijks leven een stuk eenvoudiger en comfortabeler. Hier zijn enkele manieren waarop elektrische dakramen je leven kunnen verbeteren.

Makkelijke bediening

Met elektrische dakramen hoef je niet meer handmatig ramen te openen of te sluiten. Dit is vooral handig voor ramen die hoog geplaatst zijn of moeilijk bereikbaar zijn. Met een druk op de knop of een simpele swipe op je smartphone kun je het raam bedienen. Dit maakt het eenvoudig om de ventilatie in huis te regelen zonder moeite. Bovendien kun je de ramen bedienen vanuit elke kamer in je huis, wat zorgt voor maximale flexibiliteit en gemak.

Slimme integraties met smart home systemen

Veel elektrische dakramen kunnen worden geïntegreerd met smart home systemen zoals Google Home of Amazon Alexa. Dit betekent dat je je ramen kunt bedienen met stemcommando’s of kunt programmeren om automatisch te openen en sluiten op bepaalde tijden of weersomstandigheden. Dit verhoogt het comfort en de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk. Met deze integraties kun je bijvoorbeeld je ramen automatisch laten sluiten wanneer het begint te regenen, of openen bij zonsopgang voor natuurlijke ventilatie en verlichting. De mogelijkheden zijn eindeloos en dragen bij aan een slimmer en efficiënter huis.

elektrisch dakraam

Ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen

Voor plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn, zijn elektrische dakramen de perfecte oplossing. Ze bieden gemakkelijke toegang tot frisse lucht en natuurlijk licht, zelfs op de meest uitdagende locaties in je huis. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor hoge plafonds, zolders en andere moeilijk bereikbare ruimtes.

Automatische ventilatie

Ramen die hoog in het plafond zijn geplaatst, kunnen lastig te bereiken zijn voor handmatige bediening. Elektrische dakramen lossen dit probleem op door automatische ventilatie mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat er altijd frisse lucht in huis is, zonder dat je een ladder nodig hebt om het raam te openen of te sluiten. Automatische ventilatie kan geprogrammeerd worden om op specifieke tijden te openen en sluiten, of reageren op sensoren die temperatuur en luchtvochtigheid meten, wat zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder enige inspanning.

Veiligheid en toegankelijkheid

Voor mensen met beperkte mobiliteit kunnen elektrische dakramen een uitkomst bieden. Ze maken het mogelijk om ramen te bedienen zonder fysieke inspanning, wat de veiligheid en toegankelijkheid in huis verhoogt. Dit is vooral belangrijk voor ouderen of mensen met een handicap. Door simpelweg op een knop te drukken of een stemcommando te geven, kan iedereen de ramen openen of sluiten, wat bijdraagt aan een gevoel van onafhankelijkheid en veiligheid in de eigen woning. Daarnaast vermindert het risico op ongelukken die kunnen ontstaan bij het gebruik van ladders of andere hulpmiddelen om moeilijk bereikbare ramen te bedienen.

Verhoogd wooncomfort

Elektrische dakramen kunnen ook het wooncomfort in je huis verbeteren. Ze dragen bij aan een aangenamere leefomgeving door geluidsoverlast te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren, wat zorgt voor een gezondere en rustigere leefruimte. Daarnaast zijn de ramen vaak uitgerust met slimme functies, zoals het automatisch sluiten bij regen met een regensensor en weer openen zodra de zon schijnt.

Geluidsreductie

Moderne elektrische dakramen zijn ontworpen om geluid van buitenaf te verminderen. Dit betekent dat je kunt genieten van een stillere en meer ontspannen leefomgeving. Dit is vooral gunstig als je in een drukke buurt woont of nabij een lawaaierige straat. De isolerende materialen en de strakke afsluiting van deze ramen helpen om verkeerslawaai, bouwgeluiden en andere storende geluiden buiten te houden, waardoor je huis een oase van rust wordt.

Beter binnenklimaat

Met de mogelijkheid om eenvoudig te ventileren, dragen elektrische dakramen bij aan een beter binnenklimaat. Regelmatige ventilatie helpt om vocht en schimmelvorming te voorkomen, wat de luchtkwaliteit in je huis verbetert en een gezondere leefomgeving creëert. Door de automatische functies kun je de ramen openen wanneer de luchtvochtigheid stijgt of de temperatuur te hoog wordt, wat zorgt voor een constant frisse en comfortabele atmosfeer in je woning. Dit is essentieel voor een gezond binnenklimaat, vooral in goed geïsoleerde huizen waar luchtcirculatie vaak een uitdaging kan zijn.

Lange levensduur

Elektrische dakramen zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook vooral duurzaam. Ze zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan, wat ze tot een waardevolle investering maakt voor huiseigenaren die op zoek zijn naar kwaliteit en gemak.

Duurzaamheid

Elektrische dakramen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden. Dit betekent dat ze langer meegaan en minder snel slijten. De duurzaamheid van deze ramen maakt ze een goede investering voor de lange termijn. Ze zijn ontworpen om extreme weersomstandigheden zoals hevige regen, sneeuw en sterke wind te weerstaan zonder hun functionaliteit te verliezen. Hierdoor blijft je huis goed beschermd en comfortabel, ongeacht het weer buiten.

Elektrische dakramen bieden verschillende voordelen, van gebruiksgemak en slimme integraties tot energiebesparing en verhoogd wooncomfort. Of je nu kiest voor een raam op netstroom of op zonne-energie, de voordelen zijn duidelijk. Ze maken je dagelijks leven eenvoudiger en comfortabeler, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamer en efficiënter huishouden. Overweeg de installatie van elektrische dakramen om optimaal te profiteren van deze moderne technologie.